RSS

O greseală de sriere i-a costat pe un grup de hackeri 20 milioane de dolari!

11 mart.

1imagine

Conform Reuters, un grup de hackeri a reușit să spargă în luna Februarie serverele unei bănci din Bangladesh. Hackerii au încercat să transfere zeci de milioane de dolari în Philippine și Sri Lanka.

Din pacăte prentru hackeri doar patru dintre tranferuri, în valoare de 81 de milioane de dolari, au reușit sa fie duse la bun sfârșit. Acest lucru s-a întâmplat nu din cauza că au fost descoperiți de angajații bancii sau de către poliție ci din cauza unei mici probleme create de ei.

Grupul de hackeri a fost descoperit deoarece a facut o greașeală de scriere la unul dintre tranferurile de bani. In denumirea unui cont de tranfer hackerii în loc de Shalika Foundation au greșit scriind Shalika „Fandation” astfel angajații, Deutsche Bank, au observat greșeala și au contactat banca din Bangladesh. Angajații băncii din Bangladesh și-au dat seama ca este vorba despre un furt si au oprit imediat tranferurile de bani rămase.

Hackerii încă nu au fost prinși iar oficialii băncii au mărturisit că este foarte puțin probabil sa își recupereze banii.

 

 
Scrie un comentariu

Scris de pe 11/03/2016 în Stiri it

 

Etichete: ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: